Happy Farmer ruoka­filosofia

Välittä­misen kulttuuri

Vihreyttä hehkuva puutarha ja mehukkaista antimista pullisteleva metsä – herkullinen kasvis kiehtoo. Elämme sesongista ja annamme sen näkyä ja maistua lautasella, lasissa, kipossa ja kupissa. Puutarhan ja metsän parhaat maut säilötään talteen juuri oikealla hetkellä.

Missiomme

Valmistamme ruokaa kestävän kehityksen arvojen pohjalta ja kehitämme HOK-Elannon ravintolakulttuuria entistä vastuullisemmaksi.

Valmistamme herkullista ja rohkeaa ruokaa kansainvälisellä otteella Nordic-maustein. Raaka-ainevalintojamme määrittävät globaalit ja lokaalit satokausituotteet. Ruokamme on yksinkertaista, reilua, herkullista ja hauskaa – uskomme terveelliseen maistuvaan ruokaan, joka on hyväksi sinulle ja ympäristölle!

Rento ja välitön tunnelma sekä aito välittäminen jokaisessa kohtaamisessa.

Raaka-aineet

Keittiössämme kunniapaikalla on herkullinen kasvis. Kehitämme asioita kasviskeskeisesti, mikä tarkoittaa intohimoista panostamista vege- ja vegaaniannoksiin.

Pyrimme siihen, että menustamme vähintään 70 % on kasvista.

Kotimainen ilmastoystävällinen kala on saanut paikkansa muiden vastuullisesti pyydettyjen meren antimien rinnalla.

Valitsemme lihatoimittajamme tarkkaan, sillä hyvissä oloissa kasvaneiden ja oikeanlaista ravintoa nauttineiden eläinten elämä on parempaa ja sen myös maistaa.

Happy Farmerin arvot

Työskentelemme tosissamme saavuttaaksemme upeita asioita, joista voimme olla ylpeitä. Meillä on kolme ydinarvoa, jotka ohjaavat toimintaamme, kulttuuriamme ja yhteistä tekemistämme joka päivä.

1. Tiedostamme ja sitoudumme

Meillä on vastuu huomisesta. Jokaisella tekemällämme päätöksellä on merkitys. Sitoudumme yhteisen kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen arvojemme mukaisesti ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Kuinka sen teemme?

  • Pyrimme siihen, että kasvisten osuus menussamme on vähintään 70 %.
  • Olemme hiilinegatiivinen ravintola.
  • Käytämme kotimaisia raaka-aineita ja kasviksia aina kun se on mahdollista.
  • Kalojen hankinnassa noudatamme S-ryhmän linjausta, ja siten lautaselle ei päädy kaloja uhanalaisista, vaarantuneista tai ylikalastuksen kohteena olevista kala- tai äyriäiskannoista. Lue lisää
  • Käyttämämme kahvi ja tee on vastuulliseksi varmennettua.

2. Aina herkullista, raaka-aineita kunnioittaen ja tuhlaamatta

Valmistamme herkullista ruokaa vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista. Meille on tärkeää läpinäkyvyys ruokatuotantoketjussa sekä raaka-ainevalinnoissa. Pyrimme hyödyntämään mahdollisimman hyvin sesonkia sekä minimoimaan ruokahävikkiä.

Kuinka sen teemme?

  • Aito satokausiajattelu lokaalisti ja globaalisti ohjaa menusuunnittelua.
  • Syntyvän ruokahävikin minimointi ja hävikkiraaka-aineiden hyödyntäminen on osa jokaista työvuoroa. Zero Waste -ajattelu niin pitkälle kuin se on mahdollista!
  • Lähi-S-marketin ruokahävikin hyödyntäminen ruoan valmistuksessa.
  • Käytämme ainoastaan sellaisia raaka-ainetoimittajia, joiden raaka-aineiden alkuperän pystymme jäljittämään.
  • Käytämme vain kotimaista lihaa, jonka kasvatuksessa on huomioitu eläinten hyvinvointi ja kestävän kehityksen arvot.
  • Ruokaturvallisuudesta ei tingitä. Lue lisää

3. Olemme uteliaita ja haluamme oppia

Maailma muuttuu ja kehittyy nopeasti. Olemme opintomatkalla ja seuraamme aktiivisesti ympärillä olevaa maailmaa – kehitämme toimintaamme jatkuvasti sekä etsimme innovatiivisia ratkaisuja.

Kuinka sen teemme?

  • Vähennämme jätekuormitusta pakkaus- ja astiavalinnoilla.
  • Kannustamme tuottajia ilmastoystävälliseen ruokatuotantoon.
  • Haluamme edistää välttämättömiä toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Raaka-aineet ja niiden toimittajat

Kaikki raaka-aineemme ovat tarkkaan valittuja.

Hyödynnämme alakerran naapurimme S-marketin antimia ja työskentelemme yhdessä päivittäin ruokahävikin minimoimiseksi.

Vihannekset, yrtit, hedelmät ja marjat

Käytämme sesongin parhaita kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista.

Lihat

Käytämme vain kotimaista lihaa, jonka kasvatuksessa on huomioitu eläinten hyvinvointi ja kestävän kehityksen arvot. Pääyhteistyökumppanimme on Atria.

Maitotuotteet

Käytämme kotimaisia maitotuotteita. Osa juustoistamme tulee Helsingin Meijeriliikkeeltä Viikistä ja jäätelömme Suomen Jäätelöltä.

Kalat ja äyriäiset

Kalojen hankinnassa noudatamme S-ryhmän linjausta, ja siten lautaselle ei päädy kaloja uhanalaisista, vaarantuneista tai ylikalastuksen kohteena olevista kala- tai äyriäiskannoista. Pääyhteistyökumppanimme on helsinkiläinen kalatukkuri Arvo Kokkonen Oy.

Leipä

Paistamme päivittäin tuoretta juurileipää.

Kahvi ja tee

Käyttämämme kahvi ja tee on vastuulliseksi varmennettua. Pääyhteistyökumppanimme on porvoolainen käsityöläispaahtimo Robert Paulig Roastery.

Yhteystiedot

Asema-aukio 2, 00100 Helsinki
Kartta
Facebook
Tykkää
Instagram
Seuraa
Ravintolaan on pääsy pyörätuolilla

Kitchen & Bakery

Maanantai–torstai8.00-21.00
Perjantai8.00-22.00
Lauantai9.00-22.00
Sunnuntai10.00-20.00
010 76 63 520Soita
0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
Tutustu

Coffee Bar & Wine

Maanantai–lauantai10.00-20.00
Sunnuntai11.00-18.00
010 76 63 510Soita
0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
Tutustu

Muita Lähellä Olevia Ravintoloita

SOK Matkailu- & ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Käyntiosoite
Fleminginkatu 34 00510 Helsinki
Puhelin
010 76 8011 (arkisin klo 8.00-17.00) 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
Postiosoite
PL 1 00088 S-RYHMÄ
Y-tunnus
0116323-1

Yleinen palaute

Yksittäisten ravintoloiden palautelinkit ovat ravintolan omilla sivuilla